Den vackra ön Cypern är den tredje största ön i Medelhavet, sydost om Grekland och söder om Turkiet. Ön har ett milt klimat och har ett rikt naturarv.

Följande är bara några av de många naturliga attraktionerna för besökare att utforska på sin semester till Cypern.

Stränderna

Cypern erbjuder en mängd olika stränder som passar alla. Dessa inkluderar gyllene, vita och mörka sandstränder, stenstränder och stenstränder, isolerade i gröna eller ökenmiljöer, lagunstil till grova havliknande vatten; denna lista fortsätter och fortsätter.

Ayia Napa Nissi-stranden, Protaras Bay Beach och Konnos Beach i öster har mjuka gyllene sandstränder och lugna klara vatten medan stränderna i Larnaca har mycket mörkare sand. Limassolstränderna har många hotell precis vid strandlinjen medan Pissouri finns höga klippor på två sidor av viken.

Promenader och vandringar

Vandrare och vandrare är bortskämda för val på Cypern. Troodosbergen och Paphosskogen erbjuder många promenader i frodiga gröna omgivningar inklusive Platy Valley, Cedar Valley och Caledonia Waterfalls. Akamas-halvön erbjuder den perfekta miljön där du kan gå längs kusten på nordväst om ön.

Dammar och sjöar

Många besökare på Cypern inser inte att ön har många våtmarker och dammar. Många av våtmarkerna lockar ivrig fågelskådare, medan dammarna lockar fiskare. De viktigaste våtmarkerna finns i Akrotiri och Larnaca, och några av de mest intressanta dammarna är Lefkara-dammen, Evretou-dammen och Xyliatos-dammen.

Leave a Reply