ligger på den sydvästra spetsen av ön Cypern, är Paphos den överlägset mest populära semesterorten bland besökare.

Paphos erbjuder en mängd olika bostäder som passar alla budgetar, men det är värt att notera att de flesta av boendet längs Kato Pafos resort-remsa stängs från januari till slutet av mars. Hotell vid stranden är separerade från havet med en gång- och cykelväg.

Pebble och grov sandstrand vid Petra tou Romiou ligger nära Latsi, cirka 25 mil från Paphos och är populär som en solnedgång som tittar på stranden och fotografiska möjligheter plats.

Det finns en mängd olika sporter på stränderna, inklusive dykning, snorkling, surfing och volleyboll. Vattnet utanför Paphos är perfekta för nybörjare och erfarna dykare med cirka trettio dykplatser med olika svårighetsgrader.

Paphos är mycket populärt bland golfare som letar efter högklassiga banor i vackra omgivningar. Secret Valley golfbana ligger nära Aphrodites födelseplats och omges av en vacker bakgrund av oliv- och johannesbrödträd. Den 18-hålsiga golfbanan Tsada ligger på grunden av ett kloster från 1100-talet, 550 meter över havet och erbjuder en räckvidd och att sätta grönt.

Leave a Reply