Den populära grekiska ön Kos ligger i nordöstra Egeiska havet och är den största av Dodekanesiska öarna. Med vackra stränder, livliga orter, lugna städer och en rik historia har ön något för alla.

Besökare på ön kan uppleva det spännande nattlivet i öns huvudstad Kos, koppla av på badorterna Marmari och Lambi eller för lugn och ro besöka orterna Tingaki och Mastihari. Med nästan 200 mil kustlinje som är prickad med lugna vikar och sandiga vikar, är Kos det perfekta valet för en strandsemester. Från kusten har ön en vacker inredning av olivlundar, traditionella byar och historiska platser som bara väntar på att utforskas.

Kos har ett typiskt medelhavsklimat med långa varma somrar och korta våta vintrar. Maj ser temperaturer runt 24 ° C med upp till 11 timmars solsken per dag, men i juli och augusti kan dessa temperaturer upp till 32 ° C med 14 timmars strålande solsken per dag. Om du letar efter senaste erbjudanden om resor till KOS kan du kolla dinareklamblad.se

Under sommarsäsongen är fuktigheten hög och nederbörden är sällsynt, även nattetemperaturer svävar runt 23C-märket. Mot slutet av säsongen börjar temperaturen att sjunka med oktober med höga temperaturer på 25 ° C med 8 soltimmar per dag som fortfarande är trevligt nog för stranden, utomhusaktiviteter och utforska ön.

Leave a Reply